Päiväkoti Porin asuntomessuille 2018

.

Avario suunnittelee päiväkodin Porin asuntomessuille. Päiväkodin pääsuunnittelija arkkitehti SAFA Markku Ranne kertoo, että Porin asuntomessupäiväkodin suunnittelussa on otettu uusi ja hieman rohkeampi ote vastaamaan tulevaisuuden tarpeita erityisesti perheen pienimpiä ajatellen.

Pääsisäänkäynti yhdessä pienempien lasten leikkiin tarkoitetun suojaisan atriumpihan kanssa toivottaa tervetulleeksi niin messuvieraat kuin muutkin kävijät. Pääsisäänkäynnin yhteyteen tuleva, tilaisuuden mukaan joustava kokoontumistila toimii sekä ruokailu- että tapahtumapaikkana. Kalustettavuudeltaan vapaat ryhmätilat elävät lapsimäärän ja käytön mukaan tarvittaessa hyvinkin joustavasti. Isompien lasten leikkipihat avautuvat talon takapuolelle, josta myös yhteys naapuritontin puistoon tullaan järjestämään.

– Tilojen suunnittelussa korostuu muunneltavuus käyttäjämäärän mukaan. Tilat on suunniteltu avautuviksi ja ne eivät ole ns. perinteisiä laatikoita. Huoneet ovat valoisia. Suunnittelussa huomioidaan myös se, että tilaa voidaan käyttää tulevan messukylän asukkaiden yhteisenä kokoontumispaikkana iltaisin, Ranne kuvailee.

Pori asuntomessupäiväkoti